Jotta vähemmänkin kokeneet ymmärtäisivät mistä on kyse.

Festivaali eli festari
: musiikkitapahtuma, missä on paljon artisteja, paljon ihmisiä, paljon meteliä ja paljon alkoholia.

Moshpit
: lavan edessä oleva holtittomasti vellova ihmismeri, johon kaikki humalaiset ja/tai itsetuhoiset idiootit tunkevat satuttamaan itseään ja muita. Ei musiikilla väliä, kunhan pitti on pystyssä ja ihmiset kentässä. Muta, hiki ja tolkuton metelöinti kuuluvat olennaisena osana pittiin.

V. I. P: joku sinua parempionnisempi muka-iso-nimi, joka saa juoda ilmaista viinaa järjestäjien laskuun ja jota eivät säännöt koske. Luultavasti kusipää. V. I. P. tulee sanoista Very Important Person, eli vapaasti suomentaen Vapaasti Ilmoista Pistettävissä.

Backstage eli bäkkäri: alue, jonne sinulla ei ole toivoakaan päästä. Näyttää apinahäkiltä ja aluetta ympäröivässä aidassa roikkuu lähes koko ajan kiljuvia ja itkeviä teinejä ja pyrkyreitä keksimässä hyviä selityksiä bäkkärille päästäkseen. Loppujen lopuksi se festareiden vittumaisin paikka.

Järjestyksenvalvoja eli järkkäri: se kirkkaan väriseen joukkue-liiviin pukeutunut iso apina, joka kieltää kaiken kivan ja kaataa viinat maahan. Niille ei kannata aukoa päätään, vaikka se ihan suotavaa olisikin.

Kesäkumi: lähes aina poliittisten puolueiden jakamia kondomeja, joilla saattaa olla vaikutusta nuorten poliittisiin suuntautumuksiin. SDP, Keskusta ja muut porvari-puolueet ovat pahasta, kannattaa suosia Kommareita ja Vasemmistoa. Ehkäisee lapsilta ja sukupuolitaudeilta, sopii myös ilmapalloksi ja päähän vedettäväksi sekä vesileikkeihin. Kiva festari-lelu.

Kaljateltta eli apina-aitaus: tänne pääsevät vain isot pojat ja tytöt nauttimaan ylihintaisia alkoholituotteita muovituopeista. K18-area, lapset oppivat alueen tärkeän merkityksen sitten oikeassa iässä. Hyvä paikka lääkitä nestehukkaa ja uupumusta.

Narikka: kaiken ylimääräisen roinan säilytyspaikka, joillakin festareilla sinne voi jättää myös ärsyttävän miehen/vaimon/anopin/lapsen. Maksullinen.

Ensiapu-teltta: sieltä saa laastaria ja Buranaa sekä säälipisteitä.

Pullonkerääjät: haaskalintujen kaltaiset kärkkyjät, jotka rikastuvat toisten humaltumisesta. Älä riko pulloa luontoon tai kadulle, anna se pullo-mummolle.

Poliisi: se urpo, joka haluaa mahdollisuuksiensa mukaan pilata festarisi.

Krapula: festareita seuraavan aamun yleinen olotila. Menee ohi, vaikka se ei aina siltä tuntuisikaan.