Mikä olisikaan hienompaa kuin viedä seuralainen ekoilla treffeillä ravintolaan syömään? Jos viiden tähden elitistiravintoloihin ei rahat riitä tai pöytävaraus olisi täytynyt tehdä rinnakkaistodellisuudessa puoli vuosisataa sitten väärällä nimellä, kannattaa suunnata johonkin etniseen ruokapaikkaan, kuten vaikka meksikolaiseen. Tunnelma on varmasti kiihkeä ja ruoka tulista, jos seuralaiselta jompikumpi näistä ominaisuuksista puuttuu.

Ruokalajin ja juoman valinta on tarkka tehtävä. Miespuolinen jäsenhän hoitaa tunnetusti maksupuolen.

Juomaksi on hyvä valita vaikka olut, nainen ottaa hyvin luultavasti kannullisen jäävettä. Punaviini on yliarvostettua ja alle kympin pulloissa pahaa.

Ruuaksi kannattaa tilata ehdoton meksikolainen hitti, tortilloja. Niihin saa väliin melkein mitä tahansa eikä täytevalinta voi koskaan osua vikaan ihan täysin. Lisäksi ne maissijauholetut ovat yllättävän täyttäviä. Sekä niissä on yleensä koko ruokaympyrä edustettuna: lihat, rehut ja mausteet.

Kun ruoka ja juomat ovat pöydässä, alkaakin sitten totinen tulikoe. Tortillaa ei syödä veitsellä ja haarukalla siististi ja pöytätapoja kunnioittaen. Haarukan voi iskeä omaan kämmenselkään ja veitsen naapuripöydässä istuvan kusipään selkään. Se ansaitsi sen kuitenkin.

Tortillojen sisälmyksillä on pakonomainen ja ilmeisesti lajityypillinen tarve päästä levittäytymään mahdollisimman laajalle tortillon sisältä. Yleensä pöydälle ja syliin. Rasvan ja salsakastikkeen muodostama vana valuu leukaa pitkin ja on varmasti hyvä ärsyke vastapuolen nojautua nuolemaan se pois. Kannattaa muistaa puhua ruoka suussa, tortillaa ei kuitenkaan kukaan koskaan kykene nielemään ilman, että ruokaa on joko a) henkitorvessa tai b) nenässä. Jos vastapuoli nauraa sinulle, voit kokea itsesi onnekkaaksi; huvitat häntä.

Siinä vaiheessa, kun vedät palan jotain tunnistamatonta sisälmystä kurkkuusi ja yrität huuhtoa sen alas oluella saaden vain kaiken suussasi olevan nenääsi, saattaa vastapuoli asettaa sinuun tuhlaamansa ajan hyvin kyseenalaiseksi. Jos hän on huumorintajuton perunanuija, hän hyvin luultavasti lähtee saman tien heitettyään ensiksi kannullisen jäävettä naamallesi tai sitten nauraa räkättää kippurassa tukehtuen parhaansa mukaan siihen veteensä.

Mitä enemmän sotkua ja epäjärjestystä onnistuu tortillojen kanssa luomaan, sen paremmin vastapuolen kärsivällisyyden, huumorintajun ja ymmärryksen saa testattua kerralla eikä niiden seikkojen esille kaivamiseen tarvitse kuluttaa kuukausia tai pahimmassa tapauksessa vuosia.

Meillä tosin syödään tortilloja vaan kotona ilman silminnäkijöitä, mutta muuten jokseenkin samalla kaavalla.